Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Almás süti liszt helyett aprított dióval

Almás süti liszt helyett aprított dióval -  ceg igazi őszi ízbomba
Reform lisztekből isteni finom piskóta készíthető, de vajon mi van, ha lisztmentesen szeretnénk alkotni valamit?

Nos, igazi őszi ízbomba desszert, verhetetlenül finom almás süti készíthető liszt nélkül is, csak dió kell hozzá!

Cukormentesen az igazi

A diós, almás süti nem csak gluténmentes, de cukormentes is lehet, ez csak természetes! Eritrittel is fokozhatjuk az édes élményt, így aztán egészséges süti kerül majd az asztalra. Az eritrit (más néven eritritol) egy cukoralkohol, amely a többi cukoralkohollal ellentétben energiamentes, 0 kcal kalóriatartalmú. Ez az édesítő a legjobb választás süteményekhez!

Hozzávalók:
▪️ 130 g dió
▪️ 100 g vaj olvasztva
▪️ 4 egész tojás
▪️ fél csomag sütőpor
▪️ 2 ampulla vanília aroma
▪️ 50 g eritrit
▪️ 600 g alma

A dió lehet darált is, de a botmixer is elbánik vele. Ha egyszerűen botmixerrel dolgoznád össze, csak öntsd egy tálba a diószemeket, add hozzá a vajat és tojást, majd mixeld addig, amíg sima, csomómentes masszát kapsz. Add hozzá a többi hozzávalót, keverd el, öntsd sütőpapírral bélelt tortaformába (27 cm-es tortaformába elegendőek ezek a mennyiségek). Helyezd a tetejére az almaszeleteket.
Sütési idő: légkeverés nélkül 180 fokon 45 perc (légkeveréssel kevesebb idő is elég).

Almás süti liszt helyett aprított dióval: mutatjuk videón is!

 

 
Almás süti liszt helyett aprított dióval - eritrittel édesítve Almás süti liszt helyett aprított dióval -  az eritrit a legjobb választás süteményekhez

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére